Taxi

Pasagerii care sosesc pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au la dispoziție taxiuri autorizate, cu tarife cuprinse între 2,29 - 3,50 lei/km, fără comandă prealabilă. Acestea vor aștepta în stațiile taxi amplasate la ieșirea din terminal și vor prelua pasagerii în ordinea sosirii.

Clienții care doresc să comande taxi de la o anumită companie, au la dispoziție terminale touch screen, indiferent de tariful practicat. După efectuarea unei comenzi, clientul este rugat să păstreze bonul emis inclusiv după ieșirea din taxi pentru ulterioare reclamații sau sugestii.

De asemenea, la parterul Terminalului Sosiri, există o stație Taxi unde sunt disponibile taxiuri autorizate de către aeroport, cu tarife cuprinse între 2,29 - 3,50 lei/km.

Accesul taxiurilor în parcările publice este interzis prin lege.

Acostarea clienților, atât de către taximetriști, cât și de către interpuși, este sancționată de legea taximetriei (Legea 38/2003). Aplicarea sancțiunilor, în perimetrul aeroportului, se face de către Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă.


În vederea transmiterii eventualelor sesizări cu privire la transportul de persoane în regim de taxi:

 

Poliția Locală a Municipiului București

Tel: 021 9752

Email: office@plmb.ro

 

Serviciul de Poliţie Transporturi Aeriene Henri Coandă

Tel: 021 201 3242

Email: politia.transporturi.otp@politiaromana.ro

 

Anexa 1 - Fluxuri Taxi

Regulament TAXI - Ediția Iunie 2021

Formular reclamații

Nota : Campurile marcate cu * sunt obligatorii.
BIAS
Airport News
Cookie Settings